"Dit is de echte reden waarom Emma en Lukas naar Afrika vertrekken"
PMN
"Dit is de echte reden waarom Emma en Lukas naar Afrika vertrekken"
Foto: VTM

Het was dramatisch voor Guido. Uitgerekend op hun trouwdag liet Emma hem in de steek en koos ze voor Lukas en de kindjes.

De vrouw beviel in oktober 2016 ‘s nachts. Ze werd moeder van een jongetje. Meteen na de bevalling liet ze haar eigen zoontje verdrinken in het toilet. Volgens de wetsdokter heeft het jongetje even geleefd, zo staat te lezen in Het Laatste Nieuws.

Gynaecoloog
Niemand had gezien dat de vrouw zwanger was en ze besefte het zelf ook maar enkele dagen voor de bevalling toen ze voor het eerst naar de gynaecoloog was geweest.

Lijkje
Al die tijd verborg ze het lijkje van de baby in een zak in een kleerkast. Toen haar broer het een dag later vond, stopte hij het in een rugzak en ging het samen met de mama bij het politiebureau afgeven.

Psychiater
Een psychiater onderzocht de vrouw. “Ze was zo bang voor de schande die ze haar familie zou aandoen. In de Marokkaanse cultuur is ongewenst zwanger worden van een man met wie je geen relatie hebt, niet toegelaten", klinkt het.

Gevangenis
De jonge vrouw ging in therapie, maar verscheen niet op haar eigen proces. De rechter gaf haar dan maar een celstraf van 6 maanden, aangezien hij niet kon zien hoe het nu met haar gaat.

Meer nieuws

Meer nieuws

.