Gert Verhulst deed een verrassende onthulling
Gert Verhulst deed een verrassende onthulling
Foto: Photonews

Gert Verhulst heeft gisteren een verrassende mededeling gedaan. Fans van Samson & Gert zullen dit graag lezen.

De klanten kunnen er voortaan kassaloos winkelen. De bedoeling is dat je je boodschap zelf gaat inscannen en de betaling gaat uitvoeren met je smartphone, vernam VTM-Nieuws.

App
De app "Scan. Pay. Go." die Colruyt Group samen met de Amerikaanse leverancier FuturProof Retail heeft ontwikkeld, bouwt voort op selfscansystemen die al in andere supermarktketens bestaan. Alleen brengt de klant bij Spar zelf zijn scanner en betaalterminal mee op zijn smartphone.

Barcodescanner
Na het downloaden van de app moet de gebruiker eerst zijn Xtra-account (de klantenkaart van Colruyt Group) koppelen. De app wordt daarna een barcodescanner om je producten te lezen. Na het winkelen volgt de betaling met een bankapp aan een "check-out"-stand en kan de klant de winkel verlaten door met een QR-code op zijn digitaal kasticket een poortje te openen.

Kassa
Wie dit niet zitten, zal ook nog aan de kassa kunnen betalen. “Ik zie het als een aanvulling op de service die we nu al bieden. We hopen nog te groeien in omzet. En misschien komen er effectief uren vrij aan de kassa, maar dan gaan we die mensen meer op de winkelvloer inzetten om klanten te helpen om producten te vinden", zegt winkeluitbater Arthur De Greef.

Meer nieuws

Meer nieuws

.