Hanne Troonbeeckx lijdt aan iets heel bijzonders: “Ik werd er doodongelukkig van”

bron: Het Laatste Nieuws/Primo
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Hanne Troonbeeckx voelde zich als kind al anders. Pas in 2015 ontdekte ze wat er met haar aan de hand is.

“In 2015 ontdekte ik dat ik hoogsensitief ben”, vertelt Hanne in Primo. “Zonder nadenken liep ik mee met de kudde. Ik had niet door dat ik aan een ander ritme wilde leven. Want als je hoogsensitief bent, draaien je zintuigen overuren, en raak je sneller overprikkeld. Als de meute lawaaierige cafés of landschapskantoren normaal vindt, hoor ik dat ook te doen, dacht ik.”

“Ik voelde me anders dan de rest, zonder te weten wat de precieze oorzaak was. Ik botste op een boek van Elaine Aron over hoogsensitieve personen (HSP). Ik was getriggerd door de ondertitel ‘Hoe je overeind blijft als de wereld je overweldigt’.”

“Hoogsensitief zijn ervoer ik niet als iets positief. Ook al omdat alle mensen in mijn omgeving het tegenovergestelde waren van mij. Ik voelde mij de vreemde eend in de bijt. En daar werd ik doodongelukkig van”, gaat ze verder.

(Lees verder onder de foto)


 

“Het is zonneklaar dat ik als kind al hoogsensitief was. Ik keek niet uit naar de speeltijd. Want dan moest ik met veel mensen op een te drukke speelplaats vertoeven. Tijdens de pauze ging ik liever op de wc zitten, daar was het tenminste rustig. Mijn leerkrachten noemden me altijd verlegen en stil, maar dat was omdat ik me altijd overal maar terugtrok.”

“Ik ben mij er nu van bewust dat ik moet doseren, anders loopt mijn ‘batterij’ binnen de kortste keren leeg. Ik las bijvoorbeeld vijf keer per dag wat me-time in. Soms is tien minuten al genoeg om weer op te kikkeren.”

Hanne heeft besloten haar hoogsensitiviteit te gebruiken als een voordeel, en andere mensen ermee te helpen. Ze wordt HSP – coach. “Onder de naam ‘The Happy Factory’ wil ik mensen wijzen op het belang van zelfzorg”, aldus Hanne.