Prins Charles is vreselijk bezorgd: “Ik ben zo bang om wat er aan het gebeuren is”

bron: Het Nieuwsblad
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Prins Charles heeft een exclusief interview gegeven met de Britse krant The Telegraph. Daarin zei hij heel bezorgd te zijn over de klimaatverandering.

Prins Charles zet zich al sinds de jaren 80 in voor een beter milieu, een thema dat hem heel nauw aan het hart ligt. Hij had hierover vorige week ook een ernstig gesprek met president Donald Trump, die toen op staatsbezoek was in het Verenigd Koninkrijk.

De prins is bezorgd, vertelt hij in de krant The Telegraph. Hij vreest dat het te laat is om het milieu nog te kunnen redden. “Helaas gaat de vernietiging van het milieu nog altijd door. Als er al iets verandert, gaat het heel langzaam. Te langzaam. En het komt te laat.”

Charles is voorstander van biologische landbouw. Hij waarschuwt voor de gevaren van de chemicaliën die gebruikt worden in de landbouw: “Die komen in onze rivieren en eindigen in de zee waar ze ongelooflijke schade toebrengen aan het leven in het water. En dit zonder dat wij mensen er erg in hebben.”

De prins is heel bang voor de toekomst. “Het toenemende verlies van de biodiversiteit maakt mij bang. We lijken te zijn vergeten dat alles in de natuur met elkaar verbonden is, waaronder de mens.”