Financieel expert doet erg pijnlijke vaststelling: “Daarom moest de winkel van Valerie De Booser écht sluiten”

bron: TV Familie
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Valerie De Booser heeft aangekondigd dat ze haar kledingwinkel Histoires de Femmes gaat sluiten. In augustus gaan na 11 jaar de deuren definitief dicht.

“Het is met pijn in het hart. Maar mijn lichaam en geest kunnen wel wat rust gebruiken”, liet de vrouw van Koen Wauters bij deze aankondiging weten.

Maar volgens financieel expert Thierry Debels is haar gezondheid niet de enige waarom Valerie deze beslissing genomen heeft. “De belangrijkste reden is - denk ik - de minder goeie zakencijfers. Ik stel een vrij groot verlies vast. Namelijk meer dan 60.000 euro”, zegt hij. “En dat is opmerkelijk, want de voorgaande jaren waren de cijfers uitstekend. Ik wil wel benadrukken dat haar winkel een stevige buffer heeft”, gaat hij verder. “Valerie stevent zeker niet op een faillissement af. Er is genoeg reserve, ruim 300.000 euro. Dan kan je een negatief cijfer van 60.000 euro best wel aan.”

“Haar zaak sluiten is een slimme beslissing. Want als het minder goed begint te gaan... Dat geeft kopzorgen. En met een echtgenoot als Koen Wauters man zit ze er sowieso warmpjes in”, besluit Debels.