Ibe uit ‘The Voice’ doet een heel straffe stunt: Niemand had het verwacht
PMN
Ibe uit ‘The Voice’ doet een heel straffe stunt: Niemand had het verwacht
Foto: VTM

Ibe Wuyts won het VTM-programma ‘The Voice van Vlaanderen’. Sindsdien loopt zijn nog zeer jonge carrière als een trein.

De stad kreeg te maken met zware wateroverlast als gevolg van het noodweer, zo meldt Het Nieuwsblad. Verschillende straten zijn er onder water gelopen. Ook buurtgemeente Aarschot werd getroffen. Daar werd zelfs het rampenplan afgekondigd.

Straten onder gelopen
De straten in de wijken Poels en Speelwijk in Diest zijn vannacht onder water gelopen. De eerste oproepen kwamen binnen rond 3 uur vanochtend. In de straten in de buurt zijn ook kelders onder water gelopen.

Aarschot
Ook in Aarschot kwamen in de Tieltseweg, Oudenbos, Ebdries en Heiken in Rillaar enkele woningen onder water te staan, ook de elektriciteit viel uit. Er waren 1.200 zandzakken ter beschikking, maar die bleken ruim onvoldende te zijn.

Onder controle
Intussen is de situatie terug onder controle. Op de meeste plaatsen werd het rampenplan intussen weer opgeheven. De brandweer is de hele nacht bezig geweest met water wegpompen en opkuisen van de schade van de storm. De brandweer is nog steeds aan het werk. Iets voor tien uur stonden er nog bijna 200 interventies op de wachtlijst.

Ramp
Burgemeester André Peeters neeemt maatregelen. "We zullen met het stadsbestuur  een aanvraag indienen bij de hogere overheid om de wateroverlast van gisteren als ramp te laten erkennen. Ook wordt nagekeken om een extra huisvuilophaling te organiseren voor de getroffen woningen."

Meer nieuws

Meer nieuws

.