Bab Buelens: “Dit is de reden waarom ik vertrek bij Familie"

bron: Dag Allemaal
door: PMN
Afbeelding bron: Medialaan
Bab Buelens verlaat aan het einde van dit seizoen Familie. Ze speelde bijna vijf jaar lang de rol van Emma Verdonck.

Bab dacht zelf al een tijdje aan stoppen. “In oktober heb ik met de bazen een gesprek gehad over hoe het nu verder moest, en zowel voor hen als voor mij was het duidelijk dat het wel goed was geweest. Exit Emma dus”, legt de actrice uit in Dag Allemaal.

“Ik dacht zelf al een tijdje aan stoppen. Ik was toch bang dat ik in die rol zou vastroesten. Dus op dit moment is het zeker de juiste beslissing. Op mijn laatste draaidag vorige maand heb ik keiveel geweend. Na mijn laatste scène met Margot Hallemans moest ik heel hard wenen. Ze heeft jarenlang mijn beste vriendin gespeeld in de serie en ook buiten de set waren we erg close.”

Op die vijf jaar maakte haar personage Emma heel wat mee. “Zeg dat wel: er was de tienerzwangerschap, ik werd aangereden en was een tijd verlamd, m’n vader heeft mij geslagen, mijn vriend is gigolo geweest, ik heb kinderen ontvoerd, ik ben vreemdgegaan met Lucas... twee keer zelfs. Ik denk dat de scenarioschrijvers echt niet meer wisten wat ze nog konden doen met Emma.”