Gert Verhulst heeft grote verrassing voor Will Tura: “Het is triest”

bron: Het Laatste Nieuws
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
De spektakelmusical ‘40-45’ gaat een zomerstop in. Maar eerst werden nog Will Tura en Steve Willaert getrakteerd op een grote verrassing.

Will Tura en Steve Willaert schreven de muziek voor de musical. De cd ging intussen meer dan 10.000 keer over de toonbank. Dat is dus goed voor een gouden plaat.

Het was Studio 100-baas Gert Verhulst die het duo de gouden plaat mocht overhandigen. “Sinds de première zijn er al 625.000 tickets verkocht. Twee mensen zijn in grote ­mate verantwoordelijk voor dat succes. Want wat zou een musical zijn zonder muziek? Daarom zijn Will Tura en ­Steve Willaert er vanavond bij”, citeert Het Nieuwsblad de grote baas van Studio 100. 

“Het is triest, maar er worden steeds minder cd's verkocht, zeker musicalalbums. Het is dan ook uitzonderlijk dat we Will en Steve goud kunnen overhan­digen, want er zijn al meer dan 10.000 exemplaren verkocht van 40-45.”

Will Tura en Steve Willaert waren in de wolken met de gouden plaat. Dit is ongelooflijk. Je hoopt als componist op een mooie respons maar wie had durven te denken dat de mensen zo positief zouden reageren?”, glunderde het duo, dat al stapels gouden platen verzamelde tijdens hun indrukwekkende carrière. Wat er dan met dit goud ­gebeurt? “Deze plaat is voor mij toch heel bijzonder, dus die krijgt een apart plaatsje. Ik zie die gouden plaat al hangen bij mij thuis”, aldus Will Tura.