Voorgangster van Julie Van den Steen over haar vertrek bij MNM: “Slaaptekort, strenge baas, jaloezie van collega’s… Julie heeft het nog lang volgehouden”

bron: Dag Allemaal
door: Redactie
Afbeelding bron: Instagram
Onlangs kondigde Julie Van den Steen aan dat ze stopt als radiopresentatrice bij MNM. Ze was vijf jaar lang de vaste sidekick van Peter Van de Veire in “De Grote Peter Van de Veire Ochtendshow”.

De vorige sidekick van Peter Van de Veire, Nasrien Cnops, begrijpt de beslissing van Julie helemaal. “Zo’n ochtendprogramma is heel zwaar voor je sociaal leven. Je moet om 8 uur naar bed, dus uitgaan met vrienden is geen optie. Dat gebrek aan slaap weegt op de duur door op je gezondheid.”

Nasrien vertelde in een eerder interview al dat Peter zich kwaad kan maken als het nodig is. Als het niet goed is, zegt hij dat gewoon. “Peter is streng maar rechtvaardig. Hij weet wat hij wil en zal er alles aan doen om dat te bereiken. En ja, soms botste dat. Dat zal bij Julie ook wel gebeurd zijn. En inderdaad, dat geeft extra druk. Maar aan de andere kant houdt het je ook wel alert. Ik vind het trouwens straf dat Peter op post blijft. Die moet toch op sterven na dood zijn!”

Nasrien werd ontslagen bij MNM. “Ik heb daar nog altijd geen deftige verklaring voor gekregen. Ik heb Peter intussen nog wel gezien. Vorig jaar hebben we zelfs samen een radioprogramma gemaakt toen hij tien jaar bezig was. Hij zal nooit mijn beste vriend zijn, maar ik verwijt hem ook niks. Het leven loopt zoals het loopt.”

Nasrien werd toen ze voor MNM werkte ook het slachtoffer van jaloezie. “Ik werd de sidekick van Peter Van de Veire. Maar iederéén wil dat plaatsje, en daardoor voelde ik heel veel jaloezie rond mij. Ik ben geen jaloers type en wil met iedereen goed opschieten, maar dat gíng daar gewoon niet. Mijn collega’s deden niet eens de moeite die jaloezie te verbergen: ‘Hier zie, ons Nasrientje krijgt weer een voorkeursbehandeling’ kreeg ik dan te horen. Ik kon niet met die jaloezie om. Ik heb heel vaak bij de producer gezeten, omdat ik mij afvroeg wat ik die mensen had misdaan. Maar ja, in de media moet je een olifantenvel hebben. ”

“Niemand houdt dat tien jaar vol. Julie heeft dat vijf jaar gedaan, en dat is veel. Ik vind dat ze het nog lang heeft volgehouden”, besluit Nasrien.