N-VA politica Zuhal Demir wil dit niet zien gebeuren: “Hopelijk komt mijn dochter niet met zo’n griezel thuis”

bron: Humo
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
N-VA politica Zuhal Demir werd in 2017 voor het eerst mama van een dochtertje, Rozanne. Ze hoopt dat haar dochter later niet met een "griezel" thuiskomt.

De N-VA is momenteel aan zet voor de vorming van een nieuwe Vlaamse regering. Ze praat met de andere partijen over wat mogelijk is, ook met Vlaams Belang. Maar of Vlaams Belang effectief mee kan regeren, is twijfelachtig. Om een meerderheid te vormen is er sowieso nog een derde partij nodig. Andere partijen staan allesbehalve te springen om met Vlaams Belang in een regering te stappen. Voor de N-VA zou het cordon sanitaire wel mogen sneuvelen als N-VA en Vlaams Belang in 2024 samen meer dan 50 procent zouden halen, zei Zuhal Demir in Humo.

“Wij hebben dat cordon nooit ondertekend, dus dat zal ons niet tegenhouden. Alles zal afhangen van de voorstellen en de mensen die ze naar voren schuiven. Als die partij proper wil worden, moeten de vuile jongens eruit”, zegt Zuhal.

“Van Grieken profileert zich als Mister Proper, maar Filip De Winter en Dries Van Langenhove zijn vuile lijsttrekkers. Dewinter probeert de gematigde koers van Van Grieken te doorkruisen met allerlei provocerende verklaringen, en met Van Langenhove staat zijn opvolger al klaar. Ik ben die Pano-reportage over Schild & Vrienden nog niet vergeten. Ik zou niet willen dat mijn dochter later met zo’n griezel zou thuiskomen.”