Vader van Sven De Ridder brak met zijn zoon: “Mensen begrijpen mij”

bron: Het Laatste Nieuws/Dag Allemaal
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Acteur Ruud De Ridder, vader van acteur Sven De Ridder, staat voor een emotionele periode. Het Echt Antwaarps Teater doet de deuren van hun schouwburg voorgoed dicht. Zoon Sven zal er niet bij zijn.

Er zit al jaren een haar in de boter tussen Sven De Ridder en zijn vader Ruud. Sven speelde jarenlang mee in het Echt Antwaarps Teater, maar door onderlinge spanningen kwam het tot een breuk tussen vader en zoon. Sven richtte vorig jaar zijn eigen comedygezelschap op, De Sven De Ridder Company. Ruud De Ridder gaat nu met veel pijn in het hart na 32 jaar zijn schouwburg verkopen. Met het stuk ‘Tomatte Cravatte’ staat hij voor het laatst op de planken van zijn eigen theaterzaal.

Sven heeft ook lang voor het Echt Antwaarps Teater gewerkt. Op de vraag of zijn zoon nu niet bij dit emotioneel moment zou moeten zijn, antwoordde Ruud in Dag Allemaal zeer kort: “Sorry, maar op die vraag wens ik geen commentaar op te geven.”

Ruud krijgt naar eigen zeggen van zijn publiek niet veel vragen over het theatergezelschap van Sven. “Nee, totaal niet zelfs”, vertelt Ruud. “Dat komt omdat heel wat mensen mijn autobiografie hebben gelezen, waarin ik de situatie tussen Sven en mij uitleg. “We begrijpen je”, meer zeggen ze me niet.”

Sven zal er wellicht blij om zijn dat zijn grootste concurrent stopt. “Dat zou kunnen. Maar dat soort gedachten houdt me absoluut niet bezig.” Ruud is nog nooit gaan kijken naar een voorstelling van De Sven De Ridder Company. “Dat interesseert me niet. Mijn grote gave is: ik kan dingen loslaten en afsluiten. Da’s belangrijk. Want als je dat niet doet, krijg je maagzweren en word je ziek. Ik sluit af, ik laat los, en ik ga verder.”