Pascale Naessens was razend over programma: “Ik stap naar de pers en zeg dat het nep is”

bron: Humo
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Pascale Naessens (50) is ondertussen al jaren de best verkopende auteur van België. Haar kookboeken vliegen de deur uit. Daarvoor werkte ze als omroepster en presentatrice voor VTM. Pascale kan soms een ‘harde tante’ zijn, en dat hebben ze bij VTM geweten…

Pascale Naessens vindt het belangrijk om altijd eerlijk te zijn iemands gezicht, ook al komt dat soms hard over. Dat deed ze ook toen ze nog voor VTM werkte en het programma ‘Red Mijn Huis’ presenteerde. Toen vond ze het op een bepaald moment nodig om stevig in te grijpen.

“Iedereen die met mij heeft samengewerkt vindt mij verschrikkelijk lastig. Ik ben me daar ook bewust van. Toen ik bij VTM ‘Red Mijn Huis’ presenteerde, merkte ik tijdens een testscreening op dat ze beelden gemanipuleerd hadden. Ik ben toen opgesprongen en heb gezegd: ‘Of je monteert die aflevering anders, of ik stap naar de pers om te zeggen dat het programma nep is’.”

“De producer is toen aan een hogergeplaatste gaan vragen of ze niet iemand anders konden krijgen om het programma te presenteren”, vertelt Pascale.