Acteur Herbert Flack is duidelijk: "Dat was een zeer goede beslissing van VTM"

bron: Het Laatste Nieuws
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Sinds een tijdje kan je in de namiddag om 16.40 uur op VTM naar een herhaling van het negende seizoen van Aspe kijken. Sinds gisteren wordt elke maandag om 22.00 uur seizoen tien opnieuw uitgezonden.

Acteur Herbert Flack speelt in Aspe de rol van hoofdinspecteur Van In. Voor Herbert zit een nieuwe filmrol of tv – rol er voorlopig niet in, maar nu Aspe wordt herhaald zal hij wel vaak op tv te zien zijn deze zomer.

Hij is tevreden met de herhalingen van Aspe, zegt hij in Het Laatste Nieuws. “Een dubbele portie Aspe? Dat wist ik niet. Dat beschouw ik wel als een mooi compliment”, vertelt hij. “Het is vijf jaar geleden dat de laatste aflevering van het tiende seizoen van Aspe op antenne kwam. Het lijkt alsof inspecteur Van In ondertussen een iconische status in Vlaanderen heeft gekregen. De reeks zit in ieders geheugen.”

“Ik ben zelf blij met de heruitzendingen, ik zal zeker af en toe een aflevering meepikken”, belooft Herbert. “Dat deed ik de voorbije maanden ook al dankzij de herhalingen in de namiddag. Mijn Aspe – dvd’s zet ik nooit op. Ik kijk liever naar een oude aflevering op tv. Vaak weet ik zelf niet meer hoe de moord in elkaar zat en hoe ik die heb opgelost. Dan moet ik dat samen met de kijkers op tv ontdekken.”