Er komt kritiek op deze foto van Romina en Jan: “Stop daar onmiddellijk mee”
PMN
Er komt kritiek op deze foto van Romina en Jan: “Stop daar onmiddellijk mee”
Foto: Instagram

Romina en Jan genieten van een welverdiende vakantie. De twee zijn naar Griekenland getrokken.

De brandweer kreeg er in korte tijd een 60-tal oproepen te verwerken, meldt Het Laatste Nieuws. Het onweer begon rond 19 uur.

In de Terrestraat liepen de huizen in een mum van tijd onder water. "Mijn huis was net een rivier", reageert een bewoonster. 

Overvloedige regenval
"De rioleringen kregen de overvloedige regenval gewoonweg niet geslikt. De technische dienst en de brandweer deden hun uiterste best om in te grijpen waar mogelijk", luidt het bij burgmeester Ann Vansteenkiste (CD&V). 

De brandweer had de grootste moeite om alle oproepen te verwerken. "Het ging om een zeer lokale wolkbreuk, want de meeste oproepen waren op grondgebied Houthulst. Ook in Zarren, Koekelare en Diksmuide waren er straten die plots blank stonden met ondergelopen kelders tot gevolg", licht Kristof Louagie, woordvoerder van brandweerzone Westhoek, toe. 

"We konden uiteraard niet overal tegelijk zijn, dus werkten we de oproepen af volgens prioriteit. Het water trok in principe vrij snel weg, dus onze taak is nu vooral het leegpompen van kelders."

Meer nieuws

Meer nieuws

.