‘Wat Jeroen Meus mij toen zei, dat ging door merg en been’

bron: Het Laatste Nieuws
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Jeroen Meus was dit seizoen één van de reisgezellen van Wim Lybaert in ‘De Columbus’. Dit programma op Eén was het verrassende kijkcijferkanon van dit voorjaar.

Het concept van het programma is simpel: Wim Lybaert trekt met een bekend Vlaming op een 4 – daagse reis met zijn Columbus. Hun uiteindelijke doelbestemming halen ze vrijwel nooit, maar dat is niet belangrijk. Onderweg praat Wim met zijn gasten over lief en leed, over hun leven, wat hen gelukkig maakt, hun angsten en bekommernissen.

Vlak voor Jeroen Meus op de bus stapte voor de opnames van De Columbus had hij te horen gekregen dat zijn broer ernstig ziek is. Hij heeft uitgezaaide kanker. Wim Lybaert wou de opname afblazen, maar Jeroen wou dat niet.

“Toen Jeroen Meus op de Columbus stapte, wist ik heel goed dat hij vlak daarvoor te horen had gekregen dat zijn broer kanker had. Maar ik heb daar op geen enkel moment tijdens de opnames naar gehengeld. Jeroen heeft zelf beslist om erover te beginnen. Hij zei: “Ik ben bang, Wim”, en dat ging door merg en been omdat de meeste kijkers exact wisten wat hij bedoelde. Maar als hij er niet zelf over was begonnen, was dat voor mij ook goed geweest”, vertelt Wim Lybaert in Het Laatste Nieuws.