Astrid Coppens heeft belangrijk nieuws te melden over de komst van haar dochtertje
PMN
Astrid Coppens heeft belangrijk nieuws te melden over de komst van haar dochtertje
Foto: Instagram

Het begint nu echt af te korten voor Astrid Coppens. Begin augustus moet ze bevallen van een dochtertje.

We zetten even de vijf gevaarlijkste dieren voor de mens op een rij. En de nummer één is echt wel verrassend te noemen. Het dier doodt per jaar het meeste mensen.

5. Olifant

De olifant is heel populair bij de mens, maar het dier kan ook levensgevaarlijk zijn. De olifant staat in de top drie van grootste landdieren en kunnen ons dan ook makkelijk vertrappelen. Meestal loopt het mis wanneer groepen olifanten kleine dorpen aanvallen.

4. Krokodil

De gevaarlijkste krokodillen leven in Afrika en Zuid-Oost Azië. Ze kunnen je bedreigen terwijl je het niet eens weet. Jaarlijks sterven er zo’n 2000 mensen door een aanval van een krokodil.

3. Schorpioen

De schorpioen is een speciaal dier. Het kan op zowel de koudste als warmste plekken op aarde overleven. Ze kunnen ook nog eens een jaar lang overleven zonder voedsel. De schorpioen beschikt over een dodelijk gif. Elk jaar sterven er zo’n 5000 mensen door de schorpioen.

2. Slang

Dat de slang op nummer twee staat is geen verrassing. We weten allemaal dat de slang een gevaarlijk dier is. Slangen kunnen mensen op twee manieren aanvallen, door gebruik te maken van gif of door te wurgen, vooral de giftige slangen zorgen voor veel dodelijk slachtoffers. Ze maken jaarlijks zo’n 100.000 menselijke slachtoffers.

1.Mug

De kleine mug is het gevaarlijkste dier voor de mens. Het kan makkelijk ziektes verspreiden onder mensen, denk maar aan malaria. Ieder jaar sterven er zo’n 2 miljoen mensen aan die ziekte. Andere ziektes die de mug kan verspreiden zijn Dengue en Gele Koorts.

Meer nieuws

Meer nieuws

.