Julie Colpaert diep onder de indruk: “Heel wreed wat we in deze reportage zullen zien”

bron: Story
door: Redactie
Afbeelding bron: Medialaan
Julie Colpaert (39) presenteert deze zomer voor het vierde jaar op rij Telefacts Zomer. Het belooft een drukke zomer te worden voor haar.

Ook dit jaar zullen we in Telefacts Zomer opnieuw de meest spraakmakende en boeiende internationale reportages te zien krijgen. Eén van deze reportages heeft een heel diepe indruk gemaakt op Julie:

“Ik heb nog niet alles kunnen bekijken, maar de dubbele aflevering over Britse studenten die het moeilijk hebben om rond te komen, vond ik heel frappant. In Engeland betaal je maar liefst 10.000 euro inschrijvingsgeld aan de universiteit, een tienvoud van hier. En dus gaat één op de twintig studenten bijverdienen in de seksindustrie, en vaak raken ze er nadien niet of maar moeizaam uit... .”

Telefacts Zomer zal ons uiteraard nog andere boeiende onderwerpen laten zien. “Enerzijds gaan we voor maatschappelijke en actuele thema’s”, aldus Julie in Dag Allemaal. “Denk maar aan de omstreden taxidienst Uber die software heeft ontwikkeld om zijn concurrenten te bespioneren. Of de vijftigste verjaardag van de eerste maanlanding, in juli. Daarnaast is er ook ruimte voor luchtige onderwerpen, zoals een blik achter de schermen van een gigantisch cruiseschip, vanuit het perspectief van het personeel. We willen dat de kijker er altijd iets van opsteekt. Ik merk dat die mix aanslaat.”