“En maar met geld smijten, opdoeken die geldverslindende familie”

bron: HLN
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Koning Albert is gisteren 85 jaar geworden. In 2013 stond hij de troon af aan zijn zoon Filip.

Sinds Albert met pensioen is, reist hij met Paola bijna fulltime de wereld rond. Ze genieten in het bijzonder vaak van het zonnige weer in Italië, het thuisland van Paola. Albert en Paola hebben altijd al veel kritiek gekregen op zijn vele reizen. Men verweet het koppel “eeuwig op reis te zijn”.

Royaltywatcher Thierry Debels vindt die kritiek onterecht. “We moeten daar eerlijk in zijn: al die jaren heeft die man gedaan wat hij moest doen. Natuurlijk is zijn reputatie nu compleet verwoest door de zaak Delphine Boël. Maar we mogen niet vergeten dat hij een zeer correct koningschap heeft gevoerd. Hij neemt enkel waar hij recht op heeft”, zegt hij in Het Laatste Nieuws.

“Je kan je vragen stellen bij die toelage van 900.000 euro per jaar. Maar dat is nu eenmaal het systeem, het is de regering die hem dat gegeven heeft. Zijn vermogen wordt intussen tussen 200 en 300 miljoen euro geschat, dus die man heeft geen zorgen. Hij gaat, staat en doet wat hij en Paola willen.”

“Hun gezondheidstoestand gaat achteruit, en dan vooral die van Albert. Het tempo is de laatste jaren dus wel afgenomen. Ze reizen nu nog zo veel mogelijk en dat zullen ze allicht blijven doen tot ze niet meer kunnen. Ik zie hen hun laatste jaren rustig verder ‘uitbollen’. Maar kan je hen dat kwalijk nemen?”, vraagt Debels zich af.

Veel mensen lijken de koning en de koningin hun reisjes inderdaad kwalijk te nemen. “En toen hij nog niet gepensioneerd was.... deed hij exact hetzelfde: reizen met het geld van zijn onderdanen, en verder lekker niksen”, “Hallucinant, zeker als je weet hoeveel gepensioneerden amper rondkomen met hun pensioentje”, het zijn maar een paar van de vele commentaren die gepost worden. “En maar met geld smijten, opdoeken die geldverslindende familie”, concludeert iemand.

Tags albert