Meer dan 50 scènes in Familie moesten aangepast worden: “Als deze grote fout op antenne kwam, had dat een ramp geweest”

bron: Het Nieuwsblad
door: Redactie
Afbeelding bron: VTM
Lien Van De Kelder speelt in Familie de rol van Marie. In Het Nieuwsblad onthult ze dat er bijna een heel grote fout in de verhaallijn van Familie was geslopen.

Marie werd in Familie geconfronteerd met een moeilijke zwangerschap. Ze bleek eerst onverwacht zwanger te zijn, en dan bleek het nog van een tweeling te zijn ook. Eén van de twee kindjes blijkt veel zwakker te zijn dan het andere, waardoor ze voor een hartverscheurende keuze werd gezet.

Lien Van De Kelder vertelt in Het Nieuwsblad dat ze heel goed vindt dat zo’n moeilijk thema in de soap aan bod komt. “Ik vind het goed dat er door druk bekeken series aandacht aan wordt geschonken, want die dingen gebeuren in het dagelijkse leven spijtig genoeg ook. Zo open je een debat”, vertelt Lien.

“Maar je moet alles uiteraard wel op een correcte en serene manier vertellen, en letten op details. Zo was Marie volgens het eerste scenario zwanger van een eeneiige tweeling met het TTS-syndroom (het ‘tweelingtransfusiesyndroom’, waarbij het ene kind meer vruchtwater krijgt dan het andere), wat alleen bij eeneiige tweelingen kan voorkomen. Maar toen stond er plots in een andere scène dat ze een jongen en meisje verwachtte, terwijl eeneiige tweelingen steeds hetzelfde geslacht hebben. Er moesten toen meer dan vijftig ­scènes aangepast worden. Als zoiets fout op antenne was gekomen, had dat een ramp geweest voor de geloofwaardigheid”, besluit ze.