James Cooke: "Ik heb mijn gezicht laten veranderen"

bron: Het Nieuwsblad
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
James Cooke was gisteren één van de panelleden in het Eén - programma ‘Is er een dokter in de zaal?’, een quiz over medische weetjes. Daar onthulde hij dat hij al dingen heeft laten veranderen aan zijn gezicht.

“Op het conservatorium kreeg ik altijd te horen ‘met zo’n gezicht zal het nooit lukken’”, vertelde James. Quizmaster Philippe Geubels vroeg hem verbaasd of hij ‘zijn gezicht dan al heeft laten verbouwen’. “Ja, want ze hadden gewoon gelijk.”, ging James verder. “Ik had geen kin, en ik had overal een tand maar nergens op de juiste plaats. Dat was echt verschrikkelijk.”

James besloot daarom dan maar aanpassingen te laten doen aan zijn gezicht. “Eerst hebben ze een brug tussen mijn gehemelte geplaatst, en dan moest ik dat altijd met een sleutel opentrekken, zoals in een garage. Dan gingen al mijn tanden meer en meer uit elkaar. Ook hebben ze mijn kaken gebroken en naar voor gezet.”

Cartoonist Jeroom, die ook in het panel zat, kon het niet laten om er een grap over te maken: “Wanneer gaan ze dan eindelijk klaar zijn, James?”, vroeg hij.