Christophe Severs: “Dit heeft uiteindelijk de dood van mijn vader veroorzaakt”

bron: Dag Allemaal
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Twee maanden geleden stierf Paul Severs. De dood van de zanger kwam bij velen als een enorm shock.

Paul Severs kreeg een hartaanval op zijn fiets. Daarna lag hij nog enkele weken in coma, maar uiteindelijk verloor hij de strijd. Zijn zoon Christophe legt uit waaraan zijn vader precies gestorven in.

“Het is een combinatie van factoren”, zegt hij in Dag Allemaal. “Bloedklonters, hartfalen... Hij moest eigenlijk aan z’n hart geopereerd worden, maar dat kon niet door de bloedklonters. Z’n hersenen waren ook beschadigd, hij kon niet meer zelfstandig ademen... De combinatie van twee op zichzelf al heel gevaarlijke aandoeningen werd hem fataal.”
(Lees verder onder de foto)

Operatie
De laatste jaren ging Paul’s gezondheid wel achteruit. “Ja, dat klopt. Hij kon al een tijd niet meer slapen, omdat hij last had van maagzuur. Dat maagzuur tastte ook z’n stem aan. Daarom nam hij op het einde nog zo weinig nummers op, z’n stembanden waren te veel aangetast door het maagzuur.”

“Hij bleef wel optreden, maar het zingen ging moeilijk. De dokters hadden een operatie voorgesteld, maar die wilde hij niet. Hij was daar bang voor, denk ik. Hij begon te lopen en te fietsen, omdat hij dacht dat hij dan van de fysieke vermoeidheid beter in slaap zou vallen. Maar uiteindelijk is hij dan zo met z’n fiets ten val gekomen. Hij is eigenlijk gestorven tussen twee podia in. De dag voor zijn val had hij moet optreden en de van zijn val had hij ook een optreden."