Vergiftigde zanger Andrei Lugovski: “De waarheid komt aan het licht”

bron: TV Familie
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Anderhalf jaar geleden kreeg voormalig ‘Idool’ – kandidaat Andrei Lugovski (36) een bijna fatale dosis rattenvergif toegediend. Hij lag daarna maanden in een coma. Zijn herstel werd voor de zanger een vreselijke lijdensweg.

“Niet kunnen stappen, niet kunnen zien of horen, je armen niet kunnen bewegen, geen haar meer hebben, je nagels verliezen... Het was het één na het ander. En het was allemaal even erg’, vertelt Andrei in TV Familie.

“De dokters hadden mij opgegeven. In mijn coma zag ik mijn overleden opa. ‘Ik ben moe’, zei ik tegen hem. Ik besefte dat ik ging sterven.” Andrei heeft afgezien. “Op sommige dagen lag ik acht uur aan de nierdialyse om mijn lichaam te zuiveren. Alles deed pijn. Ik sliep amper. Het was de hel.”

“Maar zie me hier nu zitten”, zegt hij. “Ik heb bijna mijn gewicht van vroeger terug, terwijl de hoofdverpleegster op een gegeven moment zei dat ze mij in een boodschappentasje kon steken... Ik heb nog veel last van vermoeidheid en spier- en zenuwpijn. Maar mijn stem wordt langzaam beter. In september zou ik mijn comeback op het podium moeten kunnen maken.’

Andrei is heel bang, omdat de persoon die hem vergiftigde nog altijd vrij rondloopt. “Maar tegelijk heb ik er vertrouwen in. Binnenkort, als die zaak wordt gesloten, kunnen we het dossier inzien en komen er misschien bepaalde dingen aan het licht. Daar hoop ik op.”

“De eerste maanden dat ik bij bewustzijn was, had ik een gevoel van frustratie en teleurstelling. Maar nu... Ik ben geen kwaad of haatdragend mens. Ik steek al mijn energie in mijn herstel, niet in het uitzoeken wie me dit heeft aangedaan. Ik ben iedereen dankbaar die mij op welke manier dan ook heeft geholpen. Wraakgevoelens heb ik niet." Andrei is er zeker van dat de dader gevonden wordt. "Ik heb er vertrouwen in dat de schuldige hier niet ongestraft mee wegkomt. De waarheid komt aan het licht. Altijd!”, besluit hij.