Pascale Naessens: “Daarom wilde ik mijn relatie met Paul stoppen”

bron: Humo
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Pascale Naessens (50) is ondertussen 25 jaar getrouwd met Paul Jambers. In Humo vertelt Pascale dat ze haar relatie met Paul op een bepaald moment wilde beëindigen.

Pascale is ondertussen al de helft van haar leven getrouwd met Paul. “Ik ben al langer bij Paul dan ik ooit bij mijn ouders heb gewoond, en dat leek al een eeuwigheid”, vertelt Pascale in Humo.

Thuis werd er niet veel van een meisje verwacht. Mijn broer moest uitvliegen, maar het enige dat ik moest doen, was met een goeie partij trouwen… Dat was niet slecht bedoeld, het was echt nog de klassieke opvoeding. Ik wist dat een man vinden niet mijn enige doel kon zijn, maar ik wist niet wat mijn doel dan wél was, daar vond ik nergens aanwijzingen voor.”

Daarom was het niet evident dat Pascale voor Paul koos. “Oh, maar ik wel getwijfeld hoor”, zegt ze. “Ik kreeg zoveel kritiek van familie en kennissen dat ik op een gegeven moment besloot dat het beter was om ermee te stoppen. Ik heb toen een fles wijn gekocht om bij ons afscheid samen op te drinken, maar op weg naar hem dacht ik: foert, ik hou van die man! Toen hij de deur opendeed heb ik gezegd: ‘Hier, wijn om de liefde te vieren.”