VTM – gezicht Julie Colpaert moet er niet van weten: “Hier wil ik niet naartoe"

bron: Story
door: Redactie
Afbeelding bron: Medialaan
Julie Colpaert presenteert vanaf deze week voor het vierde jaar op rij ‘Telefacts Zomer’. Ook dit jaar zullen we boeiende en spraakmakende internationale reportages te zien krijgen.

Julie zal haar werk voor Telefacts Zomer combineren met haar werk bij de VTM Nieuwsdienst. Ze is ook mama van twee jonge kinderen, Jack (4) en Lily (1,5). Het worden dus drukke tijden voor haar. Gaan de kinderen hun mama niet te veel moeten missen deze zomer? “Voor alle duidelijkheid: ik zit niet de hele zomer opgesloten in de studio’s van VTM”, lacht Julie. “Tussendoor is er dus zeker tijd voor kleine uitstapjes. Met twee kleuters gaan we het niet te ver zoeken. Maar de kids gaan me meer dan voldoende zien.”

Sinds ze mama is doet Julie ook veel minder buitenlandse opdrachten, vertelt ze in Story. “Ik doe nog af en toe buitenlandse verslaggeving, maar het klopt dat het met twee kleine kindjes moeilijker is om het praktisch geregeld te krijgen, ook al heb ik een goed netwerk van mensen die hen willen opvangen. Het is dus niet zo dat ik dat soort opdrachten niet meer wil doen. Integendeel. Al zouden ze me nu ook niet moeten vragen om een maand naar het buitenland te gaan”.

Zelfs een maand in een exotische bestemming waar de zon altijd schijnt zou Julie niet kunnen bekoren. “Zeker niet, want eigenlijk kan ik niet zo goed tegen de hitte. Voor mij moet het geen 35 graden worden. Ik vind het wél heerlijk om tijdens mijn pauze even in het zonnetje te kunnen zitten. Dat maakt werken bij mooi weer des te leuker”, besluit ze.