Kat stuurt plannen van Donald Trump volledig in de war

bron: Het Nieuwsblad/HLN
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Donald Trump is momenteel bezig aan de laatste dag van zijn driedaags staatsbezoek aan het Verenigd Koninkrijk. Zijn agenda daar was strak getimed. Maar toen kwam Larry de kat ten tonele …

Gisteren, op de tweede dag van hun staatsbezoek, hadden president Trump en zijn vrouw Melania een ontmoeting gepland staan met de Britse premier Theresa May. Ze arriveerden aan Dowingstreet 10, waar de ambtswoning van de Britse premier zich bevindt, in een gigantische gepantserde limousine die ook wel ‘The Beast’ genoemd wordt. In Downing Street lopen een aantal officiële katten rond, die ‘in dienst’ zijn van de regering. Zo heb je bijvoorbeeld Larry, die als titel ‘Chief Mouser’ heeft, oftewel ‘het hoofd van de muizenvangers’ van Downing Street 10.

Larry liep tijdens het bezoek van Trump uiteraard ook rond op ‘zijn’ terrein. Het beestje vond er op een bepaald moment niets beters op dan onder de gepantserde wagen van Trump te gaan liggen. Medewerkers kregen de kat naar verluidt niet onmiddellijk te pakken, waardoor de wagen van Trump uiteindelijk pas een uur later dan gepland kon vertrekken.

Bovendien poseerde Larry tijdens het officieel persmoment ook nog mee op de vensterbank van de ambtswoning. Hij was zich van geen kwaad bewust. Trump maakte blijkbaar niet veel indruk op het beestje.

 

Nice picture of the Beast. And the President’s car... #TrumpUKVisit
(Photo @BillNeelyNBC) pic.twitter.com/6SYpZ2LGpJ

— Larry the Cat (@Number10cat) June 4, 2019