‘Grote kans dat hij definitieve uitspraak in zaak – Delphine niet meer meemaakt’

bron: Dag Allemaal
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Koning Albert (84) heeft tot de verrassing van velen dan toch een DNA – staal afgeleverd. Zijn vermoedelijke dochter Delphine (51) probeert al jaren te bewijzen dat hij haar biologische vader is.

Volgens zijn adviseurs was koning Albert nooit van plan om een DNA – test te weigeren. Al zal het wel zeer tegen zijn zin geweest zijn, aangezien Albert alle mogelijke rechtsmiddelen lijkt uit te putten om zijn erkenning als vader van Delphine Boël zo lang mogelijk uit te stellen. Liefst tot na zijn dood. Maar dan kwam er die opgelegde dwangsom van 5 000 euro per dag dat hij geen DNA - staal inleverde.

De DNA – test werd ondertussen uitgevoerd. De uitslag van de test blijft voorlopig een groot geheim, en wordt bewaard in een kluis van het Erasmusziekenhuis in Brussel. “Mijn cliënte is opgelucht dat het bewijs van Alberts vaderschap nu veilig is gesteld”, verklaart Delphines advocaat in Dag Allemaal. “Strikt genomen hadden we die test niet eens nodig. We hebben bewijzen genoeg voor Alberts vaderschap. Maar zo’n genetische test geeft natuurlijk een zwart-op-wit resultaat dat elke twijfel volledig uitsluit.”

Het is goed mogelijk dat Albert door de afgifte van zijn DNA – staal opnieuw tijd heeft gewonnen. In oktober besloot het Brusselse hof van beroep dat Jacques Boël niet de vader is van Delphine. “Maar door een cassatieverzoek in te dienen tegen dat arrest is die beslissing voorlopig opgeschort, zegt meester Alain De Jonge, de advocaat van Delphine. “Delphine kan de naam van Jacques Boël als vader dus nog niet laten schrappen uit de registers van de Burgerlijke Stand.”

“Eerst moest het hof van cassatie beslissen of het de uitspraak van oktober verbreekt of niet”, zegt Alain Berenboom, de advocaat van Albert. ‘Als dat arrest gehandhaafd blijft, dan kan het snel gaan.’ Als cassatie dat arrest van oktober verbreekt, dan blijft Jacques Boël de wettelijke vader van Delphine. “En dan moeten we de zaak van voor af aan opnieuw pleiten. Voor een ander hof van beroep”, vertelt meester De Jonge Dat kan opnieuw jaren in beslag nemen. De kans bestaat dat Albert de definitieve uitspraak in de zaak – Delphine dus niet meer zal meemaken besluit Dag Allemaal.