Eva Daeleman voelt ze bedreigd en onveilig in Oostende: “Dat ze het afbolt”

bron: Het Laatste Nieuws
door: PMN
Afbeelding bron: Instagram
Eva Daeleman was vroeger radiopresentatrice bij MNM. Ze besloot om een punt te zetten achter haar radiocarrière.

Eva Daeleman verhuisde onlangs van Mechelen naar Oostende. Ze wil er de rust van de zee opzoeken. Maar van rust blijkt er geen sprake te zijn. Eva klaagt op de sociale media over nachtlawaai.

En dat is bij verschillende Oostendenaars in het verkeerde keelgat geschoten. De punkband BRLRS maakte op Facebook meteen een ludiek evenement aan onder de naam ‘Fanfare tegen nachtlawaai met Eva Daeleman’. Komende zaterdag willen ze een optocht(je) organiseren. Al meer dan 100 Oostendenaars vinkten aan dat ze komen.

Burgemeester Bart Tommelein (Open VLD) kan Eva ook niet helpen. “Ik kan als burgemeester moeilijk het bruisende nachtleven van Oostende - zeker op een zomeravond - zomaar doen stoppen, hé. Ik wil best wel eens met mevrouw Daeleman in dialoog gaan, maar ze moet ook weten dat het midden van de uitgaansbuurt niet het rustigste stukje Oostende is”, reageert hij in Het Laatste Nieuws.

Respect en plezier
“Ik ben pro plezier, feest en het leven vieren”, reageert Eva op de hele heisa. “Ik vind het spijtig dat mensen zo dreigend reageren, want ik stuur op geen enkele manier aan op het sluiten van de horeca of het stoppen van feestgedruis - integendeel. Het is belangrijk dat rust en bruis naast elkaar kunnen staan.” 

“Wanneer nachtrust regelmatig door te luide elektronisch versterkte muziek - 40 decibel naast ons bed - om 3 uur ’s nachts uren wordt onderbroken, dan is de balans tussen respect en plezier helaas ver zoek. Ik voel me nu bedreigd en onveilig. Oostende is een prachtige stad en ik woon hier graag. Ik hou van het bruisen en de golven. Ik wens dat de stad op een vredevolle manier mag groeien met respect voor elke inwoner.”