Deze Vlaamse artiesten zijn gefrustreerd: “Waarom word ik niet uitgenodigd voor Liefde Voor Muziek? Ik snap het probleem niet!”

bron: Dag Allemaal
door: Redactie
Liefde Voor Muziek editie 2019 is alweer ten einde. De kijkcijfers waren goed, maar wat betreft opgeleverde hits was deze editie geen topper. Ex – directeur van VTM Mike Verdrengh heeft daarvoor een oplossing: “Zoek meer artiesten uit de gouden Tien Om Te Zien – tijd.”

Jo Vally vindt het idee van Mike alvast top. “Ik probeer al zo lang een plek te bemachtigen in ‘Liefde Voor Muziek’, zegt Jo in Dag Allemaal. “Mike heeft gelijk, ik heb repertoire genoeg om voor herkenbare covers te zorgen. Ik heb al samengewerkt met muzikanten van het ‘Liefde Voor Muziek’- team, die begrijpen ook niet waarom ik nooit word uitgenodigd. Maar wat kan ik doen? M’n platenfirma heeft al verschillende keren de producer gecontacteerd. Die laat dan weten dat ik op hun lijst sta, maar de finale keuze valt altijd op een ander. Da’s jammer, voor de Vlaamse populaire muziek in het algemeen trouwens. En voor de VTM-kijker, die volgens mij toch meer voeling heeft met iemand als ik dan met Milow”, besluit hij.

Willy Sommers staat al twee jaar helemaal bovenaan in de poll over welke artiest de fans graag in Liefde Voor Muziek zouden zien opduiken, maar toch heeft hij nog nooit een uitnodiging gekregen van de makers. In Dag Allemaal vraagt hij zich af hoe dat komt: “In alle bescheidenheid, ik heb ook wel wat hits waarmee m’n collega’s aan de slag zouden kunnen, niet? Ik weet echt niet wat het probleem is."

Voor Will Tura is meedoen aan Liefde Voor Muziek niet iets waar hij naar streeft, maar als de kans zich zou aanbieden zou hij er over nadenken. ‘Ik voel het niet meteen. Maar als de vraag zou komen, kan daarover gepraat worden. Mijn muziek zou alleszins herkenbaar zijn voor het publiek. En ’t blijft een mooi programma, hé", besluit hij.