Familie – actrice Lien Van de Kelder bedankt Rode Duivel na prachtig initiatief

bron: HLN/Eigen berichtgeving
door: Redactie
Afbeelding bron: VTM
Lien Van De Kelder is niet alleen top in Familie, ze is ook nog eens heel geëngageerd. Ze is actief bij de UZA foundation, een stichting die het kankeronderzoek aan het UZA wil ondersteunen.

Ook Rode Duivel Jan Vertonghen is sociaal betrokken. Ter ere van zijn honderdste wedstrijd bij de Rode Duivels lanceerde hij de Jan Vertonghen foundation. Vertonghen schonk een interactieve voetbalmuur aan het Universitair Ziekenhuis, die gisteren officieel werd ingehuldigd op het dakterras van het Koningin Mathilde Moeder- en kindcentrum in Edegem. Het zijn aanvankelijk kleine patiëntjes met kanker en diabetes die de muur zullen gebruiken. Gisteren bracht Jan Vertonghen een bezoek aan het UZA voor dit prachtig project. Hij knipte het lintje zelf door en maakte daarna nog even tijd om een balletje te trappen met de kinderen.

“Antwerpen is een prachtige stad. Het is vlakbij mijn thuis en ik heb er zelf nog gevoetbald. Ik hoop dat ik de kinderen hiermee kan helpen bij het revalideren. Ik heb zelf altijd buiten gespeeld als kind en ik hoop dat zij hier nu ook een geweldige tijd beleven. Ik vind het geweldig dat ik door mijn beroep de mogelijkheid heb om dit soort dingen te doen”, zei Vertonghen. “Al die blije kinderen. Ik heb hier heel erg naar uit gekeken. Het is niet altijd makkelijk om een datum te vinden, maar ik wou er zelf heel graag bij zijn. Dit is iets totaal anders dan een Champions Leaguefinale, maar minstens even mooi.”

Lien Van De Kelder die betrokken is bij de UZA foundation, bedankt Vertonghen voor dit mooie gebaar:

“Danku Jan Vertonghen Foundation voor de interactieve speeltuin voor de zieke kinderen van het UZA.. merci”, schreef ze.