Wat een comeback: Lili en Marleen – acteur Carry Goossens (66) gaat legendarische jeugdheld spelen

bron: Het Nieuwsblad
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
VTM start volgende week met herhalingen van de reeks Lili en Marleen. Carry Goossens speelt daarin de rol van Jef. Vandaag werd bekend gemaakt dat Carry Goossens een legendarische rol gaat vertolken in een nieuwe film.

Kapitein Zeppos is terug, en hoe. De held uit de legendarische jeugdreeks krijgt meer dan 50 jaar later een eigen bioscoopfilm. Carry Goossens zal de hoofdrol vertolken. De originele vertolker van het personage, Senne Rouffaer, overleed in 2006.

Carry vindt het alvast een hele grote eer dat hij Kapitein Zeppos mag spelen. “Ik was als kind grote fan. Ik kreeg het voorstel twee jaar geleden al, en ik heb niet getwijfeld”, vertelt hij. “Omdat er nog wat hordes genomen moesten worden, hebben we het stilgehouden. Maar in de tussentijd kon ik al verschillende versies van het scenario lezen en mijn eigen ideeën delen. Kapitein Zeppos is een iconische reeks, maar gedateerd. Dus gaan we voor een nieuwe aanpak.”

“Zeppos is een legende, maar ik wil geen kopie spelen”, gaat Goossens verder. “Ik ga bijvoorbeeld meer humor in de rol steken. Maar ik ken de originele Zeppos als m’n broekzak. Ik ben een grote fan: in de jaren zestig had ik de ideale leeftijd om naar de reeks te kijken. Kapitein Zeppos was een buitenbeentje, een avonturier. Veel minder braaf dan de andere Vlaamse tv-helden van die tijd. Het wordt een plezier om hem te spelen.”

De opnames van de film starten over een jaar. De film zelf zou in het voorjaar van 2021 in de zalen moeten verschijnen.