'Love Island' neemt belangrijke beslissing na stortvloed aan kritiek

bron: HLN
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Het VIER – programma Love Island, dat mee gepresenteerd wordt door Viktor Verhulst, is aan zijn tweede week begonnen. De makers hebben ondertussen een belangrijke verandering doorgevoerd, waar veel kijkers heel blij mee zullen zijn.

Een pak kijkers van Love Island ergerde zich rot aan de commentaarstem die het programma moest ‘opleuken’ met een vettig accent en lichtjes vuile moppen. Ze spaarden hun kritiek op de sociale media niet: "Ik kan niet beslissen wat ik het ergerlijkst vind: het feit dat die grieten constant in bikini moeten rondlopen, de presentatie van Viktor Verhulst of die voice – over”, "Als we mogen stemmen op wie Love Island moet verlaten, stem ik sowieso op die commentator”, “Vervang die onnozelaar met zijn achterlijke commentaar”,… het is maar een kleine selectie van reacties die kijkers hebben gepost.

Maar het lijkt er nu dus op dat de makers van Love Island deze stortvloed aan kritiek wel degelijk hebben opgevangen, en daardoor een noodzakelijke verandering hebben doorgevoerd. De commentaarstem is nog steeds dezelfde (het is de stem van komiek Jeroen Verdick om precies te zijn), maar het platte accent en de schunnige mopjes werden vervangen door deftiger Nederlands en opgepoetste mopjes. “Er werden inhoudelijke en technische verbeteringen doorgevoerd en in ruil krijgt de kijker nu minder “goedkope praat” te horen en gaat het er allemaal wat “natuurlijker” aan toe”, weet HLN ons te melden.