VTM

VTM-oprichter Mike Verdrengh niet mals voor ‘Liefde voor Muziek: “Laat deze artiesten volgend jaar deelnemen”

bron: Dag Allemaal
door: PMN
Afbeelding bron: VTM
Mike Verdrengh heeft zijn bedenkingen bij een programma van VTM. Hij doet dan ook een oproep naar de makers.

Het seizoen van ‘Liefde Voor Muziek’ zit erop. Heel vreemd is dat er dit jaar geen enkele hit in het programma zat. Dat was andere jaren voortdurend het geval.

Al waren de kijkcijfers wel heel goed. In de aflevering waar de hits van Bart Kaëll centraal stonden, keek er 800.000 man. Ook de aflevering met de hits van Jan Leyers werd goed bekeken. Maar een grote hit, zoals dat vorig jaar met Niels Destadsbader was, is er nu niet bij.

“Niels beleefde toen z’n absolute piek als artiest. Met alle respect, dat kan je van de deelnemers dit jaar niet zeggen. Of ’t zou Laura Tesoro moeten zijn, maar voor haar kwam het programma misschien net te vroeg”, velt VTM-oprichter Mike Verdrengh een streng oordeel in Dag Allemaal.
(Lees verder onder de foto)

"Geluk van Bart Kaëll"
“Laten we eerlijk zijn: wie kan voor de vuist weg vijf hits van Stef Kamil Carlens opsommen? Of van Laura, of Ilse DeLange? Daar rekent dit format natuurlijk op, hé. Dat je verrast wordt door een nieuwe versie van een nummer dat je al lang kent. Anders krijg je een aantal onbekende, nieuwe songs te horen. Op dat vlak mogen ze van geluk spreken dat Bart Kaëll erbij was.”

“Er zijn toch nog genoeg artiesten die in aanmerking komen voor een deelname? Ik denk aan Arno, Raymond van het Groenewoud, Jo Vally, Will Tura. Of waarom niet...Stromae? Mensen met een groot repertoire, dat kan boeiende covers opleveren. En zoek artiesten die in het Nederlands zingen, dat geeft altijd extra pigment aan die covers, vind ik. Er moeten iets meer ‘Vlaamse kanjer-hits’ in zitten, die iedereen al eens heeft meegebruld."