Michel Van den Brande wint opmerkelijke verkiezing: "Dit had ik niet verwacht, een complete verrassing!"

bron: Belga/ATV
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
De flamboyante stellingbouwer Michel Van den Brande heeft een bijzondere prijs gewonnen. Hij werd door de Antwerpse Snorrenclub verkozen tot "Snor van het jaar".

Michel Van den Brande werd eerst tijdens een optocht van de Snorrenclub in een open koets door de stad gereden.Tijdens een officiële plechtigheid werd de snor van Michel vervolgens gekeurd op echtheid, en werd hij officieel aangesteld als "Snor van het jaar". Leo Martin, Toots Thielemans, Marijn Devalck en Hugo van Nicole en Hugo zijn maar enkele van de namen die hem voorgingen. 

 "We kozen Michel Van den Brande niet omdat hij zo'n imposante snor heeft, maar meer omwille van de persoon die erachter zit. Hij past zeer goed bij onze club, aangezien hij ook wel van een bourgondische levensstijl kan genieten. Voor ons is hij een topper", legt de Snorrenclub uit.

Michel had zijn nominatie voor 'Snor van het jaar' niet zien aankomen. "Ik was compleet verrast. Ze belden mij op met de vraag of ik snor van het jaar wilde worden. Ik vroeg: Ik snor van het jaar? Ik heb maar een gewoon snorretje?", vertelt Michel. "Maar ik moet eerlijk zeggen, ik heb het de laatste dagen speciaal een beetje laten groeien... Ik vind het een fantastisch initiatief."