Urbanus heeft het helemaal gehad met interviews

bron: Het Nieuwsblad
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Urbanus wordt volgende week, op 7 juni, 70 jaar. Voor een journalist van Het Nieuwsblad leek het daarom wel de ideale gelegenheid om met Urbanus terug te blikken in een interview. Maar dat was buiten Urbanus zelf gerekend…

De journalist in kwestie, zelf een grote fan van Urbanus, heeft er fijne jeugdherinneringen aan overgehouden: “Ik zag mijn eerste blote borst in zijn strips, ontdekte later de tragiek van het leven in z’n liedje Vaarwel Theo en probeer mijn vrouw tot vandaag te overtuigen dat die chocomelk-scène in Hector wél grappig is. Dat is zijn sterkte: er is een Urbanus voor elke stap in je leven.”

Maar een interview met zijn jeugdheld, dat kreeg de journalist ondanks aandringen niet te pakken: “Onlangs kreeg ik een mailtje met ‘Urbain Servranckx’, zoals Urbanus eigenlijk heet, als afzender. Om een vraag voor een interview af te wijzen.”

Urbanus schreef: “Ik heb absoluut niets tegen jou persoonlijk, hé. Maar over mijn privéleven, ouder worden, mijn dromen en verlangens praat ik sowieso niet graag. Wat heeft het voor zin om artiest te zijn als iedereen altijd maar de man achter de artiest wil interviewen?”

De journalist probeerde Urbanus naar eigen zeggen alsnog te overtuigen, maar het mocht niet baten…

Tags urbanus