Kijkers slaan alarm: “Bijna identieke seizoensfinale in Familie en Thuis!”

bron: Primo
door: Redactie
Afbeelding bron: Medialaan
Vrijdag 28 juni belooft superspannend te worden. Dan worden de seizoensfinales van zowel Familie als Thuis uitgezonden. Alle soapfans zullen die avond op het puntje van hun stoel zitten door de spanning. Of dat zou toch de bedoeling moeten zijn.

Want er is kijkers iets opgevallen: de verhaallijnen in Familie en Thuis vertonen wel heel veel gelijkenissen. Staat er in beide soaps bijna identiek hetzelfde te gebeuren tijdens de seizoensafsluiter?

Het gebeurde in het verleden al wel vaker dat de gebeurtenissen in Familie en Thuis erg gelijklopend waren. Twee jaar geleden ontvoerde Simon Stefanie in de seizoenfinale van Familie. In Thuis werd Waldek ontvoerd door de losgeslagen Julia. En ook vorig vorig jaar vertoonde de seizoensfinales veel gelijkenissen, want ze draaiden toen allebei rond een babywissel.

Kijkers van Familie en Thuis hebben dus al wel vaker gedacht: “Dat heb ik precies elders al eens gezien…”. Maar dit jaar is de ongerustheid des te groter, omdat de verhaallijnen op dit moment enorm veel gelijkenissen vertonen.

In beide soaps staat er deze maand een huwelijk op het programma. In Familie zullen Guido en Emma elkaar eeuwige trouw beloven, en in Thuis heeft treedt Bob in het huwelijksbootje met zijn Christine. Zowel in Familie als Thuis roept het aankomende huwelijk heel wat vragen en twijfels op. Zal het geplande huwelijk uiteindelijk ook effectief plaatsvinden? Veel kijkers vragen het zich af.

Ook loopt er in beide soaps momenteel een hoogzwanger personage rond, en in beide gevallen ligt de uitgerekende bevallingsdatum ergens rond de uitzenddatum van de seizoensfinale. In Thuis is Tamara in verwachting van Bob, die op het punt staat te trouwen met Christine. In Familie is Marie zwanger van Cédric. De baby van Marie zou in de zomer verwacht worden, maar in soaps kan dat allemaal weleens vroeger gebeuren…

En dan is er nog een derde opvallende gelijkenis tussen Familie en Thuis. In beide soaps loopt er momenteel een labiele vrouw rond, die tot alles in staat zou kunnen zijn. In Familie vertoont Iris heel vreemd gedrag. Zij heeft een psychiatrisch verleden, denkt niet altijd helder, en werd onlangs opnieuw opgenomen in een instelling. Wat voert zij nog allemaal in haar schild? In Thuis is Paulien dan weer de pedalen kwijt sinds haar miskraam. Ze heeft gebroken met haar vriend, heeft twee van haar beste vriendinnen op staande voet ontslagen, ze heeft haar café in een impuls gesloten en probeerde Tim aan de haak te slaan.

Ondanks de grote overeenkomsten tussen de verhalen, maken de tv – makers zich helemaal geen zorgen. Zij zijn ervan overtuigd dat het allesbehalve saai gaat worden op 28 juni. Dat belooft!

Tags familie