Donald Trump haalt fel uit naar Meghan

bron: HLN
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
De Amerikaanse president Donald Trump begint maandag aan een driedaags staatsbezoek aan het Verenigd Koninkrijk. Op zijn planning staat ook een ontmoeting met de Britse royals. Meghan Markle heeft eerder al laten weten dat ze daarbij niet aanwezig zal zijn.

Meghan is officieel nog in zwangerschapsverlof na de geboorte van haar zoontje Archie, maar ze liet in 2016 tijdens een tv - interview al weten dat ze helemaal geen fan is van de manier waarop Trump aan politiek doet. Ze noemde hem toen vrouwonvriendelijk en polariserend. Ook zei ze toen dat ze de Verenigde Staten zou verlaten als Trump president zou worden. 

De Britse tabloidkrant The Sun heeft Donald Trump ondertussen geconfronteerd met deze uitspraken van Meghan uit 2016. "Dat wist ik niet. Wat kan ik zeggen? Ik wist niet dat ze gemeen was", reageerde Trump volgens deze krant.  

Wie Donald Trump alvast wel zal ontmoeten zijn koningin Elizabeth, prins Charles en Camilla, en prinsen William en Harry. Met prins Charles zal Trump onder andere praten over de klimaatverandering. Dat belooft een pittige discussie te worden. De president kijkt ook enorm uit naar zijn tweede ontmoeting met Elizabeth: “We hebben de eerste keer een heel goed gesprek gehad. We hadden veel interessante dingen om te vertellen. Het was echt een geweldig bezoek. Mijn moeder was ook dol op de koningin.”

Donald Trump reist trouwens niet alleen af naar het Verenigd Koninkrijk, hij neemt ook zijn vrouw en kinderen mee. "Het zou fijn zijn als mijn kinderen met hun generatiegenoten William en Harry rond de tafel kunnen zitten en hen kunnen ontmoeten", aldus Trump.