Donald Trump haalt fel uit naar Meghan
Donald Trump haalt fel uit naar Meghan
Foto: Photonews

De Amerikaanse president Donald Trump begint maandag aan een driedaags staatsbezoek aan het Verenigd Koninkrijk. Op zijn planning staat ook een ontmoeting met de Britse royals. Meghan Markle heeft eerder al laten weten dat ze daarbij niet aanwezig zal zijn.

“Het is erg onstabiel momenteel”, luidt het bij weerman Frank Duboccage bij VTM-Nieuws. “Er is een lagedrukgebied actief dat een groot deel van Europa in zijn greep heeft.”

“Het is op veel plaatsen aan het onweren. De lucht kan stijgen tot 10 kilometer hoogte en dan krijg je van die felle buien. Wat ook opvalt is dat er weinig stroming is. Dus waar het begint te onweren, dan blijft het ook een tijdje hangen.”

Opwarming aarde
“De aarde is aan het opwarmen en er zit meer energie in de atmosfeer. Zo gaan we wel vaker extreme weersomstandigheden krijgen. Maar wat we nu meemaken is niet zo extreem.”

“Als je de cijfers bekijkt, zie je dat er meer onweersdagen zijn in de maand mei dan in de zomermaanden. We moeten het toch wel allemaal een beetje relativeren. Je moet de komende uren gewoon alert blijven.”

Meer nieuws

Meer nieuws

.