An Lemmens waarschuwt iedereen: "Het is onzichtbaar, maar de gevolgen zijn blijvend en schadelijk"

bron: Eigen berichtgeving
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
TV - en radiopresentatrice An Lemmens heeft vandaag een waarschuwing gedeeld. Ze deed dit om mensen bewust te maken van een "onzichtbaar maar schadelijk" gevaar.

An Lemmens waarschuwde vandaag iedereen voor de gevaren van 'narcistisch misbruik':

"Vandaag is het World Narcissistic Abuse Awareness Day. In tegenstelling tot fysieke mishandeling laat narcistisch misbruik geen zichtbare sporen na. Het is een vorm van psychologisch en emotioneel misbruik, aan de buitenkant onzichtbaar en moeilijk te bewijzen. Maar de effecten ervan zijn blijvend en schadelijk", waarschuwt An. "Het is als slachtoffer van narcistisch misbruik erg belangrijk dat je jezelf en eventuele kinderen omringt met een veilige, sterke kring van vrienden en familie waar de narcist geen vat op heeft. Uiterst belangrijk is ook dat de professionele hulpverlening waar je een beroep op doet (zoals psychotherapeuten en advocaten) kennis heeft van de narcistische persoonlijkheidsstoornis. Iemand met deze persoonlijkheidsstoornis verbergt meer dan een grandioze vorm van verliefdheid op zichzelf."

Ze eindigde haar boodschap met "Als mijn wonden zichtbaar waren..."

An deed ook nog een belangrijke oproep: "Ben je hulpverlener en heb je specifieke ervaring in narcistisch misbruik, laat dan zeker van je horen met een reactie of bericht."

 

Tags an lemmens