Spectaculair van Ibe: "Geen enkele The Voice - winnaar deed hem dit voor"

bron: HLN
door: Redactie
Afbeelding bron: VTM
Amper een week nadat hij The Voice won loste Ibe al een eerste single, én wordt deze gespeeld op verschillende radiozenders. Ongezien, want geen enkele The Voice - winnaar deed hem dat voor.

Een week geleden won Ibe The Voice. Ondertussen loste al een eerste debuutsingle, 'Table of Fools', en wordt zijn single opgepikt door verschillende radiozenders. Spectaculair, omdat geen enkele winnaar van The Voice hem dit voordeed in het verleden. Een mens zou bijna vergeten dat hij nog maar 17 jaar oud is.

Ibe schreef de single 'Table of Fools' zelf. “Ik heb geprobeerd om een nummer te maken waarin helemaal tot zijn recht komt wie ik ben. ‘Table of Fools’ gaat over een stukgelopen relatie uit mijn eigen leven”, vertelt Ibe. “Je bent nog wel samen, maar tegelijk zit je alleen aan tafel. Want, ook al weet je hoe die relatie zal eindigen, je wil niet dat het gedaan is. Ik vond het heel moeilijk om over die persoonlijke gevoelens een nummer te schrijven. Maar ik ben blij dat het gelukt is.” 

Het was Koen Wauters die hem aanraadde dit nummer als eerste single uit te brengen. “Ik heb al verschillende eigen nummers gemaakt. Koen heeft ze beluisterd en vond dit perfect als eerste single. Daarna kwamen Hans Francken, producer en musical director van ‘ The Voice’, en zijn vrouw Ingrid Mank het lied finetunen. “Of ik ‘ The Voice’ nu ging winnen of niet, ik zou dat nummer sowieso uitbrengen. Na de finale is die release gewoon in een stroomversnelling geraakt", vertelt Ibe.

De single Table of Fools wordt vandaag pas officieel uitgebracht, maar was de voorbije dagen al op verschillende de radiozenders Q music, Joe en StuBru te horen. En dat succes is een primeur voor een winnaar van The Voice

“Ik besef dat het allemaal heel snel gaat en niet bepaald normaal is. Maar je moet het ijzer smeden als het heet is, toch?", lacht Ibe. Hij blijft met zijn voetjes op de grond: "Dat gloriemoment van ‘ The Voice’ blijft niet heel lang duren, daarom profiteer ik er nu volop van. Ik zit op een rollercoaster sinds vorige week vrijdag. Maar het is superleuk! Ik ben heel blij.”

 

Tags ibe