Felle uithaal naar acteur uit in Familie: “Zijn herseninhoud is erg beperkt”

bron: TV-Familie
door: PMN
Afbeelding bron: VTM
Er is een felle uithaal gedaan naar een acteur uit Familie. Je kan wel stellen dat het ambras is.

Maxime De Winne, die de rol van Quinten speelt, haalde vorige week scherp uit naar politicus Jean-Marie Dedecker. “Dat een idioot als Jean-Marie Dedecker de kans krijgt om overal te verkondigen dat de jongeren die voor het klimaat opkomen klimaatgoeroes zijn die hem regels willen opleggen. En dat ze naïef en verwend zijn. Hij is een klimaatnegationist. En dat kan zomaar. Op de BBC bijvoorbeeld, wordt zo iemand gewoon van het scherm geflikkerd. Hier niet, dat is jammer”, klonk het.

Jean-Marie Dedecker dient in TV-Familie de acteur nu van antwoord. “De enigszins beperkte herseninhoud van ‘Familie’-acteur Maxime De Winne is blijkbaar al aan het overkoken terwijl CO2 nochtans niet giftig is. In plaats van onze Vitabishummeltjes de straat op te sturen om te spijbelen voor het klimaat zouden hun groene schoolmeesters hen eventjes een lesje klimaatgeschiedenis kunnen geven.”
(Lees verder onder de foto)

“Toen de Neanderthalers en de homo sapiens op de aarde rondliepen, stond de zeespiegel wereldwijd zes meter hoger dan nu en was het vijf graden warmer op Antarctica. En in de Middeleeuwen was de gemiddelde temperatuur twee tot drie graden hoger dan vandaag, en er waren toen geen fabrieksschouwen die CO2 in de lucht spuwden. En er draafden enkel paarden en ezels op onze wegen.”

Jean-Marie nodigt Maxime uit. “De wereldberoemde Hollywood-ster en klimaatkenner Maxime De Winne is altijd van harte welkom om van gedachten te wisselen bij een kopje koffie in plaats van een lepel vitriool.” Benieuwd of Maxime zal langsgaan.