Anuna De Wever trekt erg pijnlijke conclusie: “Dit komt wel aan bij mij”

bron: Het Laatste Nieuws
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Anuna De Wever trekt een erg pijnlijke conclusie. Ze stelt vast dat haar klimaatmarsen een maat voor niets zijn geweest.

"Ik heb fysiek meer dan 35.000 jongeren de school zien skippen om op straat te komen. Dus een spookbeeld? Nee. Alleen hebben de mensen niet geluisterd naar de boodschap van die jonge generatie”, stelt Anuna De Wever vast in Het Laatste Nieuws. 

“We staan nergens. We moeten helemaal opnieuw beginnen. Maar geen probleem. Ik ben klaar voor seizoen twee. Klimaat zou de topprioriteit moeten zijn van N-VA en Vlaams Belang. Wel dan, let's do it."

Dat mensen niet voor het klimaat gestemd hebben, ligt Anuna wel zwaar op de maag. "Dat komt wel aan, ja. Ik snap gewoon niet wat er gebeurd is. Natuurlijk wist ik wel dat de klimaatspijbelaars minderjarig waren en niet konden stemmen. Maar ik had gehoopt dat hun ouders dat in hun plaats zouden doen en aan hun kinderen zouden denken. Onze boodschap is duidelijk niet goed overgebracht. Toch is het niet zo dat ik mezelf blame. Wat had ik nog meer kunnen doen? Ik ga daar niet zielig over zitten doen. Het moet gewoon opnieuw. En beter."