Prins Laurent heeft oplossing gevonden: “Dan zouden de migranten niet naar België komen”

bron: Het Laatste Nieuws
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Prins Laurent heeft een op zijn minst gezegd opmerkelijke uitspraak gedaan over de migranten in ons land. Hij deed die uitspraak gistermiddag toen hij op stap was met de politie van Brussel Hoofdstad-Elsene.

Prins Laurent was op stap met het Herschamteam, dat zich het lot aantrekt van de bedelaars in Brussel en bestaat uit vier politie-inspecteurs. Ze passeerden daarbij de Alhambrawijk, waar daklozen op het gazon van de Arduinkaai vaak hun tentje opzetten of in de portalen van de kantoorgebouwen de nacht in open lucht doorbrengen.

Prins Laurent zei dat ze uitstekend werk leveren. Dit tot grote tevredenheid van de agenten zelf. “Ik doe dit, omdat ik graag mensen wil helpen die het moeilijk hebben in de samenleving”, zegt prins Laurent in Het Laatste Nieuws.
(Lees verder onder de foto)


Migranten en vluchtelingen
“Ik zou nog graag veel meer doen. Ik heb er altijd voor geijverd om projecten te realiseren in landen als Afrika en Azië waarvan de lokale bevolking beter wordt. Door er expertise te brengen waarmee ze hun lot kunnen verbeteren.” 

De prins haalde ook uit naar de vluchtelingen en migranten in ons land. “Ik denk dat heel wat vluchtelingen en migranten niet naar hier zouden komen als ze werk en mogelijkheden in eigen streek zouden hebben. Daar wil ik voor zorgen. Dat deed ik ook tot voor kort.... Maar jammer genoeg hebben politici mijn werk afgepakt. Ik vind dat dit eigenlijk niet kan."