Koning Albert heeft vandaag belangrijk besluit genomen over Delphine Boël

bron: Het Laatste Nieuws/VTM NIEUWS
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Koning Albert II heeft een besluit genomen over Delphine Boël. Dat nieuws raakte vandaag bekend.

Koning Albert heeft namelijk besloten om toch DNA af te staan. Sterker nog, de vorst zou dat vanmorgen al gedaan hebben. Dat heeft Het Laatste Nieuws vernomen van VTM-Nieuws en het werd ook bevestigd door zijn advocaat.

Het hof van beroep in Brussel droeg koning Albert II in een arrest van 16 mei op om een DNA-staal af te staan. Die test kwam er op vraag van de advocaten van Delphine Boël. Die wil bewijzen dat de 84-jarige vorst haar vader is.

Koning Albert weigerde in eerste instantie. Maar na een dwangsom van 5.000 euro per dag dat hij niet zou meerwerken, besloot hij dan toch om DNA af te staan. Na uitgebreide lezing van het arrest en beraadslaging met zijn advocaat heeft de koning dan toch beslist een DNA-expertise te ondergaan. “Omdat hij respect heeft voor de juridische instelling”, zo laat Alberts advocaat Alain Berenboom weten. De DNA-afname is deze ochtend al gebeurd, bevestigt de advocaat, nadat VTM NIEUWS het nieuws naar buiten bracht.

Gaan we nu snel duidelijkheid krijgen? Nee, zeker niet. Het resultaat blijft immers geheim. De koning had eerder beroep aangetekend bij cassatie en zolang dat loopt, worden de resultaten niet kenbaar gemaakt.