Zoon van Roel Vanderstukken doet opmerkelijke vaststelling over zijn papa in Familie

bron: Dag Allemaal
door: PMN
Afbeelding bron: VTM
Gisteren was er een erg speciale scène in Familie. Roel Vanderstukken stond samen met zijn zoon Toots op de set.

De 8-jarige Toots Vanderstukken speelt de rol van Rikske. “Ik kijk niet elke avond naar ‘Familie’, omdat ik meestal om acht uur naar bed moet’, zegt de oudste zoon van Roel Vanderstukken (42) in Dag Allemaal. “Maar af en toe lukt het me toch en dan moet ik vooral lachen met papa. Die doet als Benny soms nogal raar. Thuis is papa ook grappig, maar toch anders dan op tv.”

“Ik ben heel blij dat ik met mijn papa mag spelen in Familie. Hij is toch mijn beste vriend. Op de set zorgt hij goed voor mij door te zeggen wat ik moet doen. Onze dialogen oefenen we thuis niet. Volgens papa speel ik dan veel natuurlijker op de set.”
(Lees verder onder de foto)

Rolstoel
Toots speelt de rol van Rikske die een spierziekte heeft. “Wel, onder mijn kleren hangen er extra gewichtjes aan mijn armen, en mijn benen plakken ze soms vast aan de rolstoel. Handige trucjes die echt werken. Normaal ben ik een echte wiebelaar, maar tijdens de opnamen van ‘Familie’ heb ik dat geen enkele keer gedaan.”

“Twee weken voor de start van mijn opnamen werd die thuis afgeleverd, zodat ik al eens kon oefenen. Dat vond ik wel tof, ik was er meteen mee weg en heb veel geoefend. Al moest ik van mama wel goed opletten dat ik geen krassen op de kasten maakte."