Vrouw van Davy Gilles is bang: “Dan komt de dood ineens akelig heel dichtbij”

bron: Dag Allemaal
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Davy Gilles en zijn vrouw Sasha Roosen staan elk weekend wel ergens in het land samen op het podium. Al veertien jaar wonen ze samen in de Kempen.

Sasha’s mama Manja Siebrechts (74) is voor de vijfde keer aan haar hart geopereerd. “Ik heb pech gehad, er traden telkens complicaties op. Elke keer is dat een opdo er en moet je weer rechtkrabbelen. Lastig. Maar goed, ik leef nog”, legt Manja uit in Dag Allemaal. “Het begon met hartritmestoornissen vijf jaar geleden. Ik ben dan naar een cardioloog gegaan. Ik kreeg eerst medicijnen, dan vijf stents en daarna twee bypasses. Later volgde nog een zware hartklepoperatie.”

En nog was het niet gedaan. “Ik kreeg een hartstilstand en er moest een pacemaker in. Maar die begon te ontsteken en moest er dus uit. Weer een nieuwe erin op een andere plek, maar dan ging een gerepareerde klep lekken. Zes weken geleden hebben ze in zo’n lekkage een plug gestopt.”

Sasha Roosen zag met lede ogen toe. “De dood komt ineens heel dichtbij, hé. Da’s angstaanjagend. Ik had mijn grootouders al verloren, het is logisch dat je ouders dan opschuiven. Maar je denkt dat het nog lang niet zover is. Tot al die medische problemen opduiken... (huivert) Ik moet er niet aan denken dat ik nu al één van mijn ouders zou kwijtraken."