Anuna De Wever neemt fors besluit: “Ik kan niet anders na deze verkiezingen"

bron: Het Laatste Nieuws
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Anuna De Wever hoopt dat ze met de klimaatmarsen iets zou veranderen in ons land. Dat ze komende regering klimaat hoog op de agenda zet.

Na de verkiezingsuitslag van zondag is Anuna De Wever alle hoop weer verloren. Ze begrijpt niet waarom Vlaanderen zo rechts stemt. “Terwijl dat er in Wallonië en Brussel wel goed gestemd is”, verduidelijkt ze in Het Laatste Nieuws.

“Ik ben niet ontgoocheld in de politieke partijen, maar wel in de kiezers. Elke partij heeft de laatste weken alle platformen gekregen om haar agenda en boodschap te verkondigen. De kiezer koos.” Anuna heeft dan ook een fors besluit genomen nadat Vlaanderen voor rechts gekozen heeft. “Ik zal dus moeten blijven pushen. Als de ambitie niet duizend keer hoger ligt dan nu, zijn ze nog niet van ons af. Dat ze dat goed beseffen."

“Het doel was dat elke partij tegen de verkiezingen klimaat als prioriteit had. Dat is duidelijk niet gebeurd. Ik weet niet goed wat er gebeurd is. Er waren wel partijen en politici die ambitie toonden. Maar over het algemeen was klimaat geen thema meer. Ik snap niet waarom mensen hun verantwoordelijkheid niet nemen. Waarom moet ik elke dag aan een bel komen trekken om hen daaraan te herinneren?"