James Cooke zelf in tranen nadat hij het verhaal hoort van deze bekende Vlaming: “Volledig gebroken”

bron: Het Laatste Nieuws
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Het is een vreemd fenomeen. Wanneer een bekende Vlaming bij James Cooke in bed ligt, komen de diepste gevoelens naar buiten. Regelmatig barst de bv in kwestie ook in tranen uit.

De rubriek van James Cooke in ‘Gert Late Night’ mist zijn effect dus niet. Volgens James is er geen geheim achter de rubriek. “Ik ben gewoon een heel nieuwsgierig iemand en ik ben oprecht geïnteresseerd in alle gasten die we uitnodigen. Het is in ieder geval niet door de alcohol, want we nemen de rubriek net na de lunch op”, legt hij uit in Het Laatste Nieuws.

"Wel vraag ik de gasten vooraf kort of er iets is waar ze het niet over willen hebben. Het helpt misschien ook dat ik zelf een bekend gezicht heb. De gasten weten dat ik ook vaak zelf aan de andere kant van zo'n gesprek sta. Zo gaan ze er misschien meer van uit dat ik hun vertrouwen niet ga misbruiken." 
(Lees verder onder de foto)

Moeilijk gesprek
Een gesprek duurt gemiddeld anderhalf uur. Bij politica Jinnih Beels was dat nog een stuk langer. Het is ook het gesprek dat James het meest bij is gebleven. "Zo'n sterke vrouw die breekt door te vertellen over de ziekte van haar man. Ik kreeg het toen zelf ook heel moeilijk.”

“Weet je wat het is? Mensen krijgen niet vaak de vraag hoe ze zich voelen. Als het dan een keer gebeurt, verschieten ze er zelf vaak van wat ze allemaal vertellen. Al wil dat niet zeggen dat ik altijd voor de tranen ga. Het is al vaker gebeurd dat ik er tranen uitknip in de montage."