Anuna De Wever ziet een enorm probleem na de verkiezingen: "Ik ben gechoqueerd"

bron: Het Laatste Nieuws
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Het Vlaams Belang was de grote winnaar van de verkiezingen. Dat vindt niet iedereen even fijn.

Anuna De Wever is bijvoorbeeld niet te spreken over de uitslag van de verkiezingen. “Het lijkt of we terug bij af staan en ik als jongere opnieuw moet beginnen met het overtuigen van volwassen mensen en politici van het feit dat er een existentiële crisis op ons afkomt. Dat is geen doemdenkerij”, vertelt Anuna in Het Laatste Nieuws.

“Het is een probleem, want klimaat is geen prioriteit voor N-VA en Vlaams Belang en zij zijn nu net de twee grootste partijen van Vlaanderen. Gelukkig zien we dat die trend zich niet voortzet in Wallonië en Brussel. “Het zijn partijen waar enkel migratie de prioriteit is. Dat is heel jammer, want Vlaanderen heeft ouderwets gekozen en dat is enorm slecht voor de klimaattransitie die we nodig hebben. Ik ben eigenlijk gechoqueerd, want ik had het gevoel dat we een heel sterk signaal hadden gegeven met onze generatie”, zegt Anuna.

“N-VA en Vlaams Belang doen gewoon aan symptoombestrijding. Als ze nu niet aan de klimaatverandering werken, dan is binnen tien jaar de klimaatcrisis die we nu kennen maal twintig."