Grote kopzorgen voor koning Filip: "Ik zou niet in zijn schoenen willen staan"

bron: Eigen berichtgeving
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Het is nu aan de koning om een federale regering op de been te brengen na de verkiezingen van gisteren. Dat wordt niet makkelijk en dan drukken we het nog zacht uit.

Koning Filip heeft zich de voorbije maanden voorbereid op deze moeilijke opdracht. Hij heeft ook zijn agenda leeggemaakt om dit tot een goed einde te brengen.

Maar ook koning Filip zal de klinkende zege van Vlaams Belang niet hebben zien aankomen. En daar zit hij al meteen met een probleem. De vorst nodigde de partij nog geen enkele keer uit voor een gesprek. Zal dat nu veranderen? Als hij Vlaams Belang uitnodigt, zal hem dat in Wallonië allicht niet in dank worden afgenomen.

En dan zwijgen we nog van het feit dat er een coallitie op de been gebracht moet worden. Koning Filip zal alvast beginnen met de eerste stap en dat is de gesprekken opstarten om af te toetsen wie met wie wil samenwerken. Daarna zal hij allicht een informateur of verkenner aanstellen.

"Hij zal vanmorgen een Dafalgan Forte hebben genomen", zei N-VA-voorzitter Bart De Wever vanmorgen? VRT-journalist Bart Verhulst vatte het zo samen. "Ik zou niet graag in koning Filip zijn schoenen staan."