Chinouk Van Baelen maakt zich bedenking over haar vriend Younes: "Dat is dankzij hem"

bron: Nina
door: PMN
Afbeelding bron: Medialaan
Chinouk Van Baelen is samen met Younes. De dochter van Dana Winner is heel gelukkig met hem.

Chinouk Van Baelen wil advocaat worden. Ze gelooft naar eigen zeggen in de multiculturele samenleving. Al ontkent Chinouk niet dat er samenlevingsproblemen zijn. “Maar daar moeten we samen uitkomen”, zegt ze in Nina. “Ik ben een groot voorstander van integratie en wil dat de overheid dat volledig mee steunt.”

“Mijn vriend Younes is half Marokkaan - hij is corporate lawyer bij een internationaal advocatenkantoor. Dankzij hem is mijn blik nog ruimer geworden. We gaan regelmatig hummus en gegrilde kip eten in Syrische restaurants in Anderlecht, tijdens de ramadan, en ik word daar vriendelijk aanvaard - en vice versa.”

“Younes is enorm positief ingesteld, hij heeft mijn pessimistische karaktertrekjes weggetoverd. Ik besef hoeveel geluk ik heb om in onze contreien geboren te zijn. Ik heb een lieve vriend, fantastische ouders en ik volg een toffe opleiding tot advocaat. Op een dag zal ik opkomen voor mensen die het nodig hebben. Zal ik hen verdedigen. Ik heb altijd een groot rechtvaardigheidsgevoel hebben en zal dat ook altijd blijven nastreven."