Koen Wauters is duidelijk over Wannes: "Dan snap ik er niets meer van"
PMN
Koen Wauters is duidelijk over Wannes: "Dan snap ik er niets meer van"
Foto: Medialaan

Volgend jaar vindt Eurosong eigenlijk plaats in onze achtertuin. Dan trekt het hele circus naar Nederland, dat het Songfestival vorige week won.

"Wanneer er kinderen jonger dan 16 jaar meerijden, is elke vorm van roken verboden", legt Schauvliege uit in Het Laatste Nieuws. "Dus ook de e-sigaret. Wie door de politie of de milieu-inspectie betrapt wordt, riskeert een boete tot 1.000 euro.”

Allemaal goed en wel, maar bij de politie heeft men een groot probleem ontdekt. “Je moet net als bij een bankoverval ook voor dit soort overtreding wel een vaststelling kunnen doen", reageert Carlo Medo, voorzitter van politievakbond NSPV. 

Geen extra controles
"Dus moet je hier ook de roker kunnen betrappen en kunnen nagaan of er iemand jonger dan 16 in de wagen zit. Als het een kleuter of peuter in een kinderzitje is, zal dat makkelijk zijn. Bij oudere tieners niet. Bovendien zal er zeker geen heksenjacht gestart worden en moet je deze wet als een eerder symbolisch signaal zien."

“Ja, we zullen wel controles doen. Als er een algemene controle is kunnen we daar wel extra opletten, maar daar stopt het ook.”

Meer nieuws

Meer nieuws

.